Andalusie, Zuid Spanje

Andalusie, zuid SpanjeHet mooie Andalusië, het land van de olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens en valleien, leuke witte bergdorpen met mooie pleintjes, is een brug tussen twee continenten, Afrika en Europa, en is het punt waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten.

 

 

Andalusië ligt in het zuiden van Spanje en beslaat een gebied van 8 provincies. Met een oppervlakte van zo'n 87.000 vierkante kilometer, is Andalusië de op een na grootste autonome regio in Spanje en meer dan twee keer zo groot als Nederland.

Beste reistijd

Een rondreis door de binnenlanden van Andalusië maakt u het beste in het voorjaar, of anders in het najaar. De temperaturen zijn doorgaans aangenaam en alles staat volop in bloei en het landschap heeft prachtige kleuren. 's Avonds koelt het er niet snel af, dus op een terrasje heerlijk eten en drinken tot in de late uurtjes behoort tot de mogelijkheden.

Málaga

U kunt er genieten van de vele stranden, een wandeling langs de promenades, heerlijk eten in een van de restaurants of tapasbars langs de boulevards. U vindt er de lokale heerlijkheden zoals pescaito frito, een assortiment van gebakken vis, rode mul, sardientjes en gazpacho. Ga ook naar een van de bodegas, wijnlokaliteiten waar u de lokale wijn uit Malaga direct uit het vat kunt proeven.

Sevilla

Het romantische Sevilla in Spanje is de stad van de flamenco en fiëstas. Deze sfeervolle stad, met vele leuke restaurantjes en tapas barretjes, is zeker een bezoekje waard. Sevilla heeft een rijke historie en vele bezienswaardigheden. U kunt in Sevilla terecht voor een grote diversiteit aan kunst, architectuur, folklore en tapas. Sevilla is een grote smeltkroes van beschavingen.

Córdoba

Córdoba ligt in het hart van Andalusië in Zuid Spanje en heeft lang gediend als een strategisch punt bij het reizen in de hele regio. Córdoba ligt in de buurt van de andere steden in Andalusië, zoals Granada, Sevilla, Málaga en Marbella, die u zeker gezien moet hebben. De provincie Córdoba heeft ook vele pittoreske stadjes en steden die zeker een bezoek waard zijn.

Granada

Granada, gelegen tussen de hoogste bergtoppen van Spanje en de Middellandse zee, maakt dat er altijd gegrapt wordt dat je in Granada 's morgens kunt skiën en 's middags genieten van de zon op het strand. De met sneeuw bedekte bergtoppen van de Sierra Nevada in Spanje bieden een schitterend decor voor de Alhambra, de Costa Tropical in het zuiden langs de kust van de Middellandse zee. Harmonieus geïntegreerd zijn natuur en architectuur, de schoonheid van de rijke exotische islamitische paleizen, de patio's en de tuinen zullen u versteld doen staan.